رنـــــــــــــــــــگارنگ

اشپزخونه ی مجازی ما

ته چین مرغ
ساعت ٧:۳٦ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۳/۱٢/۱٧   کلمات کلیدی: ته چین

سلام به دوستان خوبم وهمچنین به خوانندگان خاموش یه بیست روزی میشه که شارژ اینترنتم تموم شده بود و از این قضیه استفاده کردم برای خانه تکانی و تدارک پختن شیرینی های نوروز الان اومدم با یه ته چین ساده و خوشمزه و در پست های بعدی با شیرینی نوروز ...............


مواد لازم :(برای 4 نفر)

برنج .........................   2/5 تا 3 پیمانه پلوپز 

مرغ .........................  نصف سینه بیشتر

اب مرغ .................... نصف لیوان

ماست .................... 1 لیوان

تخم مرغ ................. 1 عدد کامل و 3 تا زرده

روغن مایع .............  2 تا 3 ق غ

نمک وفلفل و زردچوبه .. به میزان لازم

زعفران دم کرده .........   به میزان لازم

کره ........................  50 گرم

زرشک ................ بسته به ذائقه

دستور تهیه :

برنج را طبق معمول می شوییم و با اب و نمک 2- 3 ساعتی خیس می کنیم .

 

مرغ را با پیاز و نمک و فلفل و کمی زردچوبه تفت مختصری می دهیم و بعد 1 لیوان اب اضافه می کنیم و می گذاریم تا بپزدو در اخر نصف لیوان اب مرغ بماند . مرغ های پخته را ریش ریش می کنیم و اب مرغ را هم کنار می گذاریم .                                             

اگر از زرشک استفاده می کنید در این مرحله زرشک را خیس کنید و بعد از گرفتن اب ان را تفت مختصری بدهید و کنار بگذارید .(من نداشتم گریه).

حالازرده های تخم مرغ و تخم مرغ کامل را با هم زن می زنیم (من تو غذاساز ریختم ) بعد 1 لیوان ماست را اضافه و هم می زنیم روغن مایع و کمی نمک و زعفران ابکرده را اضافه و مخلوط می کنیم .


دو سه قاشق از این مواد را روی مرغ های ریش شده می ریزیم تا خوشرنگ شوند .

برنج را ابکش می کنیم .

و حالا برنج  را در مایع زعفرونی ته چین می ریزیم و کاملا مخلوط می کنیم .

ته قابلمه را کمی چرب می کنیم و نیمی از برنج را می ریزیم وبا پشت قاشق کاملا صاف و فشرده می کنیم البته قبل از ریختن برنج می توانیم دو سه تکه سیب زمینی قالب زده را ته قابلمه بچینیم و بعد برنج را بریزیم.خب حالا مرغ و(زرشک ) را روی برنج می ریزیم وکمی منسجم می کنیم.


و لایه ی بعدی برنج (که بعضی ها این لایه را برنج سفید استفاده می کنند)را می ریزیم و کاملا فشرده می کنیم.

در قابلمه را می بندیم بخار که کرد نصف لیوان اب مرغ (دلخواه)را روی ان می دهیم و برنج را با حرات ملایم دم می گذاریم .

بعد از دم کشیدن ته چین را در ظرف سرو برمی گردانیم و قالب کره را با چنگال روی ان می کشیم تا به خورد ان برود واقعا خوش طعمش می کند .در این مرحله می توان با زرشک و خلال پسته و خلال بادام و ماست چکیده ماسوره ای تزئین کرد من به دلیل کمبود زمان و اینکه اعضای خانواده با قاشق چنگال سر سفره  منتظر بودند تزئین نکردم همین چند تا عکس از اماده شده اش را با کلی خجالت گرفتم ..

اینم یه برش از ته چین ساده و خوش مزه مان

نوش جان