رنـــــــــــــــــــگارنگ

اشپزخونه ی مجازی ما

حلوا
ساعت ٩:٠٠ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۳/۸/٢٦   کلمات کلیدی: حلوا

 

اینم یه حلوای خوشمزه که مناسب این ایام هم می باشد. البته در اینجا منظور من فقط دستور حلوا است تزئین حلوا باشه در پست های بعدی !!                                   


مواد لازم :

آرد ............................... 2 لیوان (1.5 لیوان  سفید و 1/2 لیوان سنگگ یا سبوس دار

روغن ......................... 3 چهارم لیوان (1/2 لیوان مایع و 1/4 لیوان جامد)

کره ............................. 50 گرم

شکر ...................  1 لیوان سرخالی

اب ..................... 1 لیوان 

گلاب ......................... 1/4 لیوان 

زعفران دم کرده ........... 2 ق س 

هل ساییده شده ........  1 ق م 

گردو  خلال بادام و پودر پسته ....      برای تزئین (دلخواه)

هل و زعفران دلخواه و قابل حذف است .

منظور از لیوان همان دسته دار فرانسوی ها می باشد.  

من از ارد سفید به تنهایی استفاده کردم.                                                                                                                              دستورتهیه :

درابتدا آرد را الک می کنیم و به مدت 30 تا 40 دقیقه با حرارت کم بدون روغن تفت می دهیم (که البته این مدت زمان به نسبت مقدار ارد کم ویا زیاد می شود )بعد ازاین مدت  3/4لیوان روغن را اضافه می کنیم و 15 دقیقه هم با روغن تفت می دهیم بعد کره را اضافه می کنیم و هل ساییده ( و بعد از اضافه کردن روغن مثل فرنی غلیظ می شود)و هم می زنیم و حرارت را خاموش می کنیم و شربت حلوا را کم کم اضافه و هم  می زنیم تا سفت شود و دوباره شربت و هم زدن تا شربت تمام شود و 2 دقیقه بماند بعد در ظرف سرو می کشیم.

 نکته 1:در مرحله ی تفت دادن ارد کمی از ارد را در بشقابی با چند قطره روغن مخلوط و این طور می شود رنگ حلوا را تست کرد.

نکته 2 :بعد از تفت دادن ارد  قبل از اضافه کردن روغن نیز ان را باید الک کنیم .

دستور تهیه شربتحلوا :

شکر را در قابلمه ای کوچک می ریزیم و اب را به ان اضافه می کنیم و روی حرارت ملایم می گذاریم و حتما هم می زنیم تا شکر حل شود وقتی شکر حل شد دیگه هم نمی زنیم 5 دقیقه بجوشد و گلاب و زعفران را اضافه می کنیم و 2 دقیقه بعد حرارت را خاموش می کنیم نیاز به غلیظ شدن نیست .